2011. június 26., vasárnap

Kétezer tonna fehér por

Kedves Taplóm! Drága Naivom!

Megint hülyének néztek. Engem is, téged is.  Ugye emlékszel, hogy a nemzeti ügyek kormánya, hogy olcsón megédesítse az emberek életét, az állami készletekből piacra fog dobni kétezer tonna cukrot? Mint ahogy azt már szóbeli közlésemben pár hete megjósoltam neked, természetesen a CBA és a COOP üzletláncok kapták fele-fele arányban a kristályos matériát. Azt mondjuk nem gondoltam volna, hogy a COOP ekkora lobbierővel bír a Lázár franchise-birodalom árnyékában. (Nem, ez nem az a Lázár.)
A bejelentésből kiderül, hogy az államkapitalizmus legújabb összefonódása a legális drogbiznisz két hazai nagyágyújával a zembereknek 275 forintos végfogyasztói áron juttatja el a kábítószer kilóját. (Igen, a cukor is az.)

Számoljunk egy kicsit!

Kétezer tonna cukor az kétmillió kilogrammnak felel meg. Mivel ma Magyarországon csak akkor fogyasztanak cukrot, ha úgy van, és általában úgy van, de a legkisebbek is kapnak valami cukros papit nagy átlagban, így szerintem ha nyolcmillió lehetséges fogyasztóval számolunk, akkor nem tévedünk nagyot.

2 000 000 kg : 8 000 000 = 0,25 kg (azaz 25 dekagramm)

Szerinted negyed kiló cukor mennyi ideig elég a magyar embernek? Kell a kávéba, a teába, a limonádéba, a rétesbe, a befőttbe, a savanyú szőlőbe. (Talán még a legális házi hungarikumot is turbózzák titokban.)

De számoljunk tovább:

2 000 000 kg x 275 HUF = 550 000 000 HUF (azaz 550 millió forint)

Ennyit ér kisker áron. Már csak azt kellene tudni, hogy mindezt mennyiért adja nagykerben  Czukor "Állam bácsi" Eszkobár a "Fogathajtó" klánnak és a "Kópé" bandának.

A CUKOR SÚLYOSAN KÁROSÍTJA ÖN ÉS KÖRNYEZETE EGÉSZSÉGÉT!

Kedves Taplóm, ha még e cikk után is ennél a fehér porból, és még bírod benzinárral meg kötelezővel, nem szégyenelsz mocskos multinál vásárolni, miközben még pénzed is van a nem támogatott nem állami cukrot megvenni, akkor te egy rohadt kis patkány vagy!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.