2009. december 17., csütörtök

Profán Csoda

Kedves Taplóm!

Ma este csoda történt! Leültem a TV2 híradója (Tények) elé. No nem ez a csoda, a csoda most következik: a vezető hír egy jó hír volt! Happy enddel, szerintem majdnem tíz percben. Döbbenet... hosszan, vezető hírként. A hír "csupán" egy hétköznapi esemény, egy baba születése volt. Ami persze önmagában egy csoda, nagy boldogság. Érdekességét az adta, hogy filmvígjáték klisé módjára, egy taxiban született meg, a sofőr hathatós támogatásával. A taxi-társaság rögzítette a beszélgetést, amit a híradó végén meg is ismételtek. A taxis egy mókás figura, nekem még a diszpécseres nő volt élmény jellegzetes call-centeres testtartásával és hanglejtésével, hasonló múltbéli tapasztalatokból kifolyólag. ("Szeretem a bejövőt!") A riport jelenleg elérhető a TV2-Tények honlapján.

Azt hiszem mindennap így kéne, egy jó hír legalább. Az rendben, hogy a világ amennyire jó, annyira szar is, és meg kell mutatni a szart, a brutalitást, nyomort, katasztrófát, stb. De hogy csak azt? Szinte soha nincs olyan, hogy valami tragikus történetre később visszatérnek, hogy megoldódott vagy jóra fordult. Persze ez egy naiv blog. Így lehetek olyan naiv, hogy reméljem egy új Megváltó születéséről láttunk riportot. ;) JAH BLESS dat li'l sista! (Kislány lett.)

Ui: persze lehet, csak a egy jól megírt, jól rendezett álriport-kísérletet láttunk az új, boldogság alapú média majdani bevezetéhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.