2009. október 14., szerda

Paranoia, avagy a fekete mellény átka

Nos, ez nem valami hollywoodi blockbuster magyar címe, nem is egy japán szellem-horror. Ez a saját mániám. Enyhe paranoiám van. Jelen esetben a paranoia tárgya egy fekete munkaruházati (melós) mellény. Nekem ugyanis nincs úgynevezett "átmeneti" kabátom. Általában pulóver rétegekkel és egy nejlon, bélés nélküli széldzsekivel hidalom át az közép-őszi heteket. Ezt az átmeneti viseletet, illetve a téli kabátot rettenetes hidegek esetén kiegészítendő, hordok évek óta egy ingyen kapott fekete melósmellényt. Anyagra, dizánjra, minőségre nem igazán adtak készítői, azóta már zipzárt is kellett cserélni benne, ez most "szép" szürke színű csíkként "dobja fel" kissé az egyszerű feketét, de a célnak megfelel. A hirtelen ocsmánnyá váló idő miatt most ideje lenne bevetni ismét, ám a próba-viselések eredménye nem túl meggyőző. Haragosan villanó tekintetek, rökönyödött arcok, halk összesúgások vagy éppen büszke mosoly jelzik, hogy valami megváltozott.
Ez a paranoiám tárgya. Esetleg baltával hátbavág valami önjelölt önbíráskodó önvédelmi csoportosulás osztaga (ÖÖÖCsO), vagy éppen ököllel arcba csap egy oroszlánszívű, hogy hogy merek én itten provokálni.
Viszont hordanom kell, mert nincs más ruházatom, ami ennyire megvédi a felsőtestem az időjárás viszontagságaitól. Márpedig hideg napokat élünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.